Szabványhíradó < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

A II. világháború gyõztes nagyhatalmai, a nyugatiak (USA, Franciaország, Egyesült Királyság) és a Szovjetunió hamarosan eltávolodtak, majd szembekerültek egymással. A Szovjetunió elutasította az amerikai gazdaság által meghatározott tõkés világrendszerhez való csatlakozást, és politikailag is élesen szembefordult az Amerikai Egyesült Államokkal. Ehelyett igyekezett saját képére formálni az érdekkörébe tartozónak tekintett országok politikai rendszerét, és saját politikai-katonai szövetség létrehozásán fáradozott. Így jött létre 1949-ben gazdasági szervezete, a KGST, és 1955-ben katonai szervezete, a Varsói Szerzõdés. Ezáltal Európa két érdekszférára szakadt.


Tovább...

Ezeket az ONR szabályozásokat az „ENC-Eurocodes” 1011.01 munkabizottság dolgozta ki, és szabályozza ezen szabványok alkalmazását, melyeket a mérnöki építmények tervezésében, méretezéséhez és számításához használnak. Különösen arra az alapelvre épül, hogy a szabványcsomagokat zárt egységként kell alkalmazni.


Tovább...

A mellékelt "Német szabványosítási stratégia"-t azért tartjuk
figyelemreméltó olvasmánynak, mert így jobban szembetűnő az egyre
tragikusabb magyar lemaradás.


Tovább...

Az ineternetes áraukció margójára

Az információtechnikai forradalom újabb és újabb kihívásokat hoz mindennapjainkba. Az új lehetőséget kihasználandó, mindig akadnak, akik különleges előnyöket szeretnének maguknak kovácsolni.
Ma ugyan még csak elvétve jelentek meg az építőipar területén a felhívások az internetes áraukciókra, de érdemes már a kezdetén felfigyelni a jelenségre.


Tovább...

„A szabványok maradjanak úgy, ahogy eddig voltak.”

A Német Mérnöki Kamara, a Tanácsadó Mérnökök Szövetsége, az Építéstechnikai Ellenor Mérnökök egyesülete, mindegyik képviselve elnökeivel, elöljáróival, felhívást tettek közzé ismételten a szakmai közvéleményhez az új szabványtömegek ellen.


Tovább...