Magunkról | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Magunkról

A Magyar Betonelemgyártó Szövetség célja, olyan hálózat működtetése, mely az Európai Uniós jogharmonizációnak megfelelően a műszaki specifikációk segédletek, megalkotására, a regionális hatáskörbe utalt- feladatok elvégzésére alkalmas.

Miután az állam fokozatosan kivonul a közvetlen termelésirányítással kapcsolatos jogalkotásból, - az alapvető törvényeket Brüsszelben hozzák,- ugyanakkor a subcidaritás elvének megfelelő helyi regionális területekre korlátozódó szabályozás megalkotására nincsenek megfelelő szervezetek, civilszervezeteknek kell a szakmai specialitásuknak megfelelően ezeket felvállalni.

A gyártó vállaltoknak manapság állandóan új kihívásokkal kell szembenézni. E változások természetesen nemcsak a tradicionálisan érintett nagyvállatoknál jelentkeznek, hanem a kis és középvállalatoknál is.

Sok kis és középvállalt részére nehézségeket okoznak ezek a folyamatok, mivel sem a megfelelő kezdeti invesztációkkal, sem a személyi feltételekkel nem rendelkeznek. Az új gyártósorok, gyártmányok indításához sokszor nem elegendő a munkatársak meglévő, adott esetben éppen megfelelő technológiai ismerete, ha nincs meg a szervező készség a különböző gyártási struktúrák összehangolására. A magasan kvalifikált költséges szakembereket a gyártó cégek nem tudják alkalmazni, a legújabb tervezési szoftvereket a KKV-k nem tudják bevetni azok költségessége miatt.

Az új alkalmazások egyre komplexebbek, melyek a megrendelések feldolgozásán kívül a gyártás-irányítás, valamennyi gazdasági folyamatot magukban foglalják. Ebből ered az extrém nagy oktatási szükséglet mely a kis és közép vállalatoknál lehetetlen.

A digitális gyárak legnagyobb haszon effektusa a hatalmas idő megtakarításokból ered a gyártmányfejlesztés, gyártástervezés és folyamatirányítás területén.

Ezekhez az új kihívásokhoz történő alkalmazkodása csak együttes erővel összefogással lehetséges. A MABESZ tevékenységének tovább fejlesztése ebbe az irányba kell, hogy induljon.

Sok sikert kívánok a megújult és kibővült virtuális irodánk további működéséhez, és remélem, hogy az eddigi eredmények igazolják törekvéseinket, s a jövőben a kezdeti nehézségeken átlendülve, sikeres együttműködéssel tudjuk kitűzött céljainkat elérni, s az érdekeinket érvényesíteni.