Statikus Hírlevél II/1. < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Statikus Hírlevél II/1.

A Statikus Hírlevél négy számot ért meg 2008.-ban. Nagy szomorúságomra nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Arra számítottam, hogy a élni fogtok a lehetőséggel,aktívan részt vesztek a szakmai nyilvánosságnak ezen a fórumán. Nagyon sok levelet kaptam. Egyetlen egy sem volt, amelyik akárcsak feleslegesnek tartotta volna a Hírlevelet. Inkább bíztattak, és örültek a Hírlevélnek, várták a következő számot. És itt is volt a vége. Nemhogy magától nem küldött senki közlendő anyagot, hanem kérésre sem, és akkor sem, ha megígérte, hogy írni fog. Ez nagyon elkeserített. Nem a Hírlevél „kudarca” miatt, hanem azért, mert nem egy másik fórummal szemben maradt alul, ilyen ugyanis nincs, hanem a saját ügyetlenségünk, kommunikációs képtelenségünk miatt. Különösen azért, mert az építészeknek számos megjelenési lehetősége van, és élnek is vele. Hány és hány helyen fényezik magukat! Mi meg képtelenek vagyunk arra, hogy húsz sort írjunk magunkról. Pedig lenne miről beszélni. Mondjuk az Eurocode, a tervellenőrzés, a tervezési díjakról már nem is beszélve. <BR>Összeszedtem magam, teszek egy kísérletet az újraindulásra. Ne csak szurkoljatok! Ahogy a piacot látom, most időtök is lesz.Tartalom


Újrakezdés


Felhívás


Az üveg mint tartószerkezet


Megnyílt a Marriott Courtyard Hotel


FELHÍVÁS


 


A Tartószerkezeti Tagozat kiadott egy könyvsorozatot az Eurocode alkalmazási példáiról. Ennek kapcsán készül egy kiadvány a tartószerkezeti dokumentációk tartalmi és formai követelményeiről. Ennek szükségességéről Dalmy Dénest a tervellenőri gyakorlata győzte meg. A kiadvány hamarosan megjelenik.


A kiadvány összeállításakor be kellett látni, hogy az összes rajzi jel és ábrázolásmód bemutatása meghaladja a lehetőségeinket, arról nem beszélve, hogy sok ábrázolási stílus is létezik, amelyek mindegyike elfogadható. Ezért úgy gondoltuk, sokkal hasznosabb lenne az ábrázolásmódok élő gyakorlatát bemutatni, az Interneten. Ott az érdeklődők bármikor megnézhetik, láthatják, hogy mit hogyan szokás ábrázolni, ös�sze lehet hasonlítani a különböző megoldásokat, ötleteket lehet meríteni.


Ezért kérem, hogy küldjetek nekem rajzokat. Mindenféle rajzra szükség van, mélyépítésire éppúgy, mint magasépítésire, acélszerkezetre, faszerkezetre, kicsi házra, nagy projektre, ipari épületre, stb. Természetesen nem teljes dokumentációt, hanem egy-két rajzot. Amit jól sikerültnek tartotok.


A rajzokat pdf formátumban kérem, így az összes rajzi beállítás megmarad, a képernyőn ugyanúgy néz ki, mint papíron. A kis részletek élvezhetősége végett a felbontás 300 dpi legyen. A szerződésekben rajzok felhasználása általában korlátozva van. Ezért célszerű az azonosításra alkalmas adatokat levenni a rajzról. Ha valaki anonim akar maradni, vegye le a nevét is a rajzról.

Amikor tíznél több rajz beérkezett, a beküldött rajzokat egy web szájtra fel fogom tölteni, ahol bárki megtekintheti. Az elérhetőségét közölni fogom.


Ahová a rajzokat várom:


volkai@tmjaneda.hu


Nem gondolom, hogy szükséges lenne válogatni a beküldött rajzok között, de a nyilvánvalóan hibás rajzot azért mellőzni fogom.


 


 


Letölthető fájlok:


 


2010 2. évfolyam 1. szám (application/pdf, 1.19 MB)


Vissza
Megosztás: