Nem csak szakmabelieknek: ősszel újra Beton Fesztivál < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Nem csak szakmabelieknek: ősszel újra Beton Fesztivál

Aktuális innovációk, trendek, gyakorlatias megoldások kerülnek bemutatásra az idei, immár második Beton Fesztiválon. A két hazai meghatározó építőanyag-ipari, betonos szakszövetség (CeMBeton, MABESZ) kezdeményezésében szakmabelieknek, tervezőknek, diákoknak, kivitelezőknek és az építészet iránt érdeklődő belsőépítészeknek, kreatívoknak is szól a fesztivál. Az eseményen előadásokkal, kiállítással, workshopokkal, illetve további izgalmas programokkal a víz után második leggyakrabban használt anyagot, a betont kívánják népszerűsíteni 2016. szeptember 29-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.


A Beton Fesztivál 2015-ben hagyományteremtő céllal indult a beton.hu, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik együttműködésében. „Célunk a beton, mint építőanyag népszerűsítése, a tévhitek és a negatív előítéletek eloszlatása, továbbá az anyagban rejlő lehetőségek bemutatása XXI. századi technológiákkal, módszerekkel, lehetőségekkel: útban, falban, vízben, légtisztításhoz, padlóhoz, ékszerekhez. Idén is a mérnökhallgatók, tervezők, szakmabeliek részvételére számítunk." – mondta el Szarkándi János, a CeMBeton elnöke. Vass Zoltán, a MABESZ elnöke így nyilatkozott: „A beton ez egyik legtöbbet használt anyag, amely az épített környezetünk minden részletében jelen van. A korszellem kihozza azokat a lehetőségeket a betonból, amelyek mindig is benne voltak, ezért azt szeretnénk, ha minél több fiatal szakmunkás és mérnök lenne „beton értő" és használná ki sokoldalúságát."

A beton általános felhasználási lehetőségein túl az előadások, kiállítások és workshopok betekintést adnak a betonipar és -technológia mai helyzetébe. A beton sokrétű felhasználhatóságába, illetve a legújabb iparági trendekbe. Ezek mellett a látványbeton tervezéséről, a betonalapanyag gyártásról hangoznak el első kézből információk, valamint az érdeklődők választ kaphatnak a szakmát leginkább érdeklő aktuális kérdésekre is.

Az új irányt jelentő, betondesignnal kapcsolatos gyakorlati tudás átadása is fontos része a fesztiválnak. A fesztivál kiállításán megérinthetőek, kipróbálhatóak lesznek a legegyedibb, legtrendibb és legizgalmasabb beton használati- és divattárgyak, művészeti alkotások, ékszerek is. Közvetlen betekintést engedve a betondizájn és a betonból készült használati tárgyak világába.

A Fesztivál keretében díjazzák a szintén tavalyi gyökerekhez visszanyúló „Minden építés alapja 2016" pályázat, továbbá a „Betonpályázat egyetemi hallgatóknak" nyerteseit is.

 

Az esemény meghívója és a részletes program megtekinthető ide kattintva!

Beton Fesztivál 2016 jelentkezési lap

Vissza
Megosztás: