Rendezvények < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Időpont:   2016. március 21-25.

Helyszín:  BME központi épület 

Szervező: BME-egyetem


Pier Luigi Nervit (1891-1979), a huszadik század egyik legjelentősebb és leginvenciózusabb szerkezettervezőjét, a korszak egyik ikonikus al­akját 45 éve avatta díszdoktorává a Budapesti Műszaki és Gazdaság­tudományi Egyetem

Ebből az alkalomból, az Építészmérnök és Építőmérnöki Kar össze­fogásával Budapesten is bemutatkozik a Nervi életét és munkásságát bemutató, ’Pier Luigi Nervi – Art and Science of Building’ című ván­dorkiállítás, mely 2009 óta sikerrel mutatkozott be több helyszínen Európában és azon kívül is.


Tovább...

A Beton Fesztivál keretében nem csak az anyag elméleti és kreatív felhasználási lehetőségeivel ismerkedhettek meg a résztvevők, hanem a beton, mint a művészet, a design alapanyagaként is bemutatkozott. A rendezvényen betonművészeti kiállítással várták az érdeklődőket, betekintést engedve ezzel az építészet, a betondizájn, a beton divat- és használati tárgyak világába egyaránt. A legnépszerűbb képet és betontárgyat a résztvevők közönségszavazata alapján választották ki.


Tovább...

A MABESZ és a SzIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar által közösen indított Építésiparosítás kurzus keretében készített Diák Munkák díjazására, a Beton Fesztivál 2015 rendezvényen került sor.

A kurzus teljesítésének feltételeként meghatározott feladatot, több mint 30 diák készítette el, melyeket a SziE Ybl Miklós Építéstudományi Kar részéről Bódi Attila és Dr. Makovényi Ferenc tanár Urak, a MABESZ részéről pedig Szilvási András ügyvezető bírált el.


Tovább...

Kihirdették a „Minden építés alapja 2015” tervezői pályázat eredményét


Idén első alkalommal került kiírásra a „Minden építés alapja 2015” pályázat, amelyre betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek építész tervezőinek jelentkezését várták. A győztes pályamunkákat szeptember 30-án hirdették ki a hagyományteremtő céllal megrendezett Beton Fesztivál keretében. A pályázatot a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik támogatták.Tovább...

A víz után a világ második leggyakrabban használt anyaga a beton. A fesztivált az építőanyagban rejlő lehetőségek bemutatására az iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek hagyományteremtő céllal hozták létre. A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.


A beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség   (CeMBeton) valamint    a Magyar Betonelemgyártó Szövetség  (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával,   hagyományteremtő   céllal Beton Fesztivált rendezett.


Tovább...