Hírek < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalatai meghirdetik a „Minden építés alapja 2016” pályázatot. A cél a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való ismertetése, valamint az építészek díjazása.


Tovább...

MEGHÍVÓ


A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara által - az MMK Tartószerkezeti és Építési Tagozat törzs anyaga alapján – szervezett tartószerkezeti és építési szakmai továbbképzésre.

Építéstudomány – Építőművészet

Nyilvántartási szám: 09/01/2016-003

Időpontja: 2016. június 17 (péntek)

Helye: Déri Múzeum, 4026 Debrecen, Déri tér 1.

 

Program


Tovább...

2016. június 16.-ai megnyitással a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara rendezésében - az MMK Tartószerkezeti Tagozatának közreműködésével - Debrecenben, a MODEM (www.modemart.hu) impozáns környezete ad otthont Polónyi István „Teherhordó vonalak és teherhordó felületek” című kiállításának, melyet az elmúlt évek során nagy sikerrel mutattak be Németország nagy városaiban. A kiállítás megmutatja Polónyi különböző építészeti kialakításokra tett változatos konstrukciós megoldásait egyenes teherhordó vonalak, vagy ívelt felületszerkezetek esetében. Interaktív modellek alapján válnak érthetővé a teherviselések alapvető működési mechanizmusai és azok átültetésének szemléltetése a fontosabb Polónyi tartószerkezetek esetében.


Tovább...

A beton.hu csapata, amely a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség, valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség közös munkacsoportja, elkészítette a – nagycsoportos óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló – FEDEZZÜK FEL EGYÜTT A BETONT! – CEMBI ÉS MIXI KALANDJAI című mesekönyvet és a hozzá tartozó kifestőt.


Tovább...