Tagjaink munkái < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

HARMATH LAJOS értékesítési vezető
Lábatlani Vasbetonipari Zrt.


A beton világszerte a leggyakrabban használt építőipari alapanyag, mely nagy teherbírású és tartósságú, sokféleképpen feldolgozható, szinte örökké stabil marad.
A frissbeton feldolgozása 5 °C és 25 °C között optimális. Amennyiben a frissbeton hőmérséklete ezen a tartományon kívül van, egyéb intézkedések hiányában gyengül a beton minősége.
A Lábatlani Vasbetonipari Zrt. Magyarországon egyedülálló beruházást hajtott végre az általunk gyártott betontermékek minőségének optimális szinten tartása, és a hőmérséklet változása miatt a beton elôállítását érő kedvezőtlen hatások kiküszöbölése érdekében.


A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

CSADA LÁSZLÓ ügyvezető
dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.

 

Ma már szinte észre sem vesszük, de a vasbetonszerkezetek előregyártása szinte
folyamatos innovációs feladatokat tartogat az elemgyártó cégek számára. Már egy egyszerű csarnoképítéshez szükséges gyártmánytervezésnél, sablontervezésnél, gyártásnál is adódnak olyan megoldandó feladatok, melyek a megvalósításban részt vevő mérnökök, szakemberek számára innovációs kihívást jelentenek.

 

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

Betontárgyak otthon és hétköznapi környezetben: egyre többen fedezik fel a betonban, ebben a könnyen ápolható, ősi, mesterséges kőanyagban rejlő lakberendezési lehetőségeket. A beton műkő különösen a konyhában és a fürdőszobában hódít. Kiválóan alkalmas konyhabútorok munkapultjainak és burkolatainak praktikus, formás kialakítására. Egyedileg színezhető, finomra csiszolható, felületkezelhető tulajdonságainak köszönhetően harmonikus egységet alkot a padló- és falfelületekkel.


A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

SZILVÁSI ANDRÁS
Magyar Betonelemgyártó Szövetség


Székesfehérváron van egy vár, amelynek építését egy híres szerelem ihlette, ez a Bory-vár. Bory Jenő (1879-1959) igazi polihisztor, építész, festő és szobrász volt. Kiváló építőmester, aki két kezével dolgozta meg a betont.


A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

SZÓRÁD TAMÁS ügyvezető
Beton-Star Kft.


Az előregyártó iparágat az épületek funkcionális felhasználása sokszor szűk keretek közé tereli. Az elsősorban ipari és kereskedelmi célra szánt épületek általában egy-vagy kétszintes, egy- vagy többhajós csarnokszerkezetek, gyakran daruzott kivitelben, melyek esetenként többszintes irodarésszel egészülnek ki. A kihívást legtöbbször az építtetői, funkcionális és teherbírási igények költséghatékony összehangolása jelenti. Mindezek sikeres megvalósítását a gyártmánytervezés, a gyártás és a szerelési tevékenységek körültekintő, maximális odafigyeléstigénylő harmonizálása biztosítja.


A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...