Újságcikkek < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Javaslatok a képzési politikához, Prof. Leonhardt székfoglaló beszéde 1967 (2004)


Tovább...

A Betonwerk+Fertigteil-Technik 2004- ben közölt cikk fordítása. Engedélyezett, vagy szabványos építőipari termékek. Az előre gyártott betonelemek terén- sokak számára észrevétlenül- egy újabb generációváltás köszönt be, ami legkésőbb 2005-ben az építés felügyeleti szempontból fontos elemeket is érinteni fogja. Pontosabban az átállás a nemzeti szabványokról az európaiakra. Az első európai szabványok már megszülettek, pl.: a kerítések betonelemeire vonatkozó DIN EN 12839, a kőburkolatokra DIN EN 1338 vagy a betonlemezekre a DIN EN 1339, ebből kifolyólag CE- vel jelölt termékek már piacra dobhatók. Ezen cikk keretén belül nem lehet csak az építés felügyeleti szempontból releváns szabványokra kitérni. Az, ami az európai szabványok terén várható, megtalálható a [18]- ban. Itt az építőjogi hátterek is részletezve vannak. A CEN/ TC 229 az első építés felügyeleti szempontból releváns szabványokat 2004 közepén fogadta el. Ezek végső változatai azonban még nem jelentek meg.


Tovább...

Biztonságban építkezni

A Munkahelyi Biztonság és Munkaegészségügy Európai Hete
2004. október 18 – 22.


Tovább...

Beluzsár János. Beluzsár Levente. Sziklai Zoltán
Pörgetett betonból készült oszlopszerű elemek előregyártására a Lábatlani Vasbetonipari RT 1994 -ben létesített technológiát Magyarországon. A technológián azóta az oszlopszerű elemek szinte teljes skálájának előregyártása megvalósult. A szerzők a technológiát és az alkalmazási területeit ismertetik.
Kulcs szavak : pörgetett beton, pörgetett beton összetétele, világítási oszlopok, felső vezetéki oszlopok, reklámtornyok


Tovább...