Újságcikkek < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

Az építőiparban jelen lévő óriási visszaesés és ellentmondások a betonágazatban is éreztetik hatásukat. A szakmai szervezetek a megoldásokat, kiutakat keresik a sokféle érdek egyeztetésével, az új szabályozásokra való felkészüléssel.

(Forrás: MAGYAR ÉPÍTÉSTECHNIKA 2013/2–3.)


Tovább...

...................... Akkor indulna el a magyar hegesztett háló nagyobb mértékű alkalmazás, amikor Nyugaton ennek üzen hadat a BAMTEC technológia. A BAMTEC technológia licencének és gyártósorának a megvásárlásában jelentős szerepet játszott annak magas innovációs tartalma. A tervezés – gyártás – kivitelezés integrációja az egész építőipar 21-ik századi fejlődésének a meghatározója. Egy ilyen építéstechnológia részterület példát statuál, megmutatja az utat, milyen irányba változik a tervezés – gyártás – kivitelezés viszonya. Ez talán még a konkrét szőnyegvasalási eredményeknél is fontosabb!


Tovább...

„Kitörési lehetőségek az építőiparban:Uniós fejlesztések és egyszerűbb szabályozás”
Konferencia


Tovább...

A szakmai önigazgatás elmúlt tíz éve igazolta a kamarák szükségességét. Az állam csökkenõ szerepvállalását az önigazgatás e korszerû formája helyettesíti. A mérnökök felelõssége óriási, a szakmagyakorlás feltételeit e felelõsségbõl kiindulva kell maghatározni, amelyben a szakmai közösségnek óriási szerepe van.


Tovább...

Visszájára sült el a polgári törvénykönyv módosítása: egy új lakónegyed kivitelezőjének a jelzálog-bejegyzési jog nem könnyítette meg, hogy pénzéhez hozzájusson, a beruházó pedig nem értékesítheti az ingatlant. <BR>hvg. hu hirek


Tovább...