Tagjaink munkái < Hírek | Magyar Betonelemgyártó Szövetség

Menü
Belépés felhasználóknak
Felhasználónév:

Jelszó:

Emlékezz rám!

NYERGES ZOLTÁN magasépítési üzletágvezető
Első Beton Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Európai uniós támogatással elkészült Jászárokszálláson a települést időről időre elöntéssel fenyegető Szarv-ágy-patak védműve előregyártott vasbeton szögtámfalból, amellyel mintegy 400 lakóingatlant és a város ipari parkjában lévő üzemeket védik meg. A felső-jászsági kisváros a 334 millió forintos beruházás megvalósításához 300 millió forintos európai uniós támogatás mellé a központi önerő alapból további több mint 21 millió forintot kapott, ezt egészítették ki az önkormányzat forrásaiból. A munkák során 20 ezer köbméter földet mozgattak meg, illetve közel 800 méteren szögtámfalat kapott.


A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

SEBES MÁRTON

betonEPAG Kft.

 

Napjainkra a kültéri beton térburkolatok olyan választékban állnak rendelkezésre, hogy funkció, esztétika, különleges műszaki elvárások, tervezhető költségek, fenntarthatósági követelmények együttesen is lefedhető szempontok lehetnek. Mindezek mögött az előregyártás fejlődése áll, amely gazdaságos termelés mellett magas minőséget képes előállítani. Elég, ha arra gondolunk, hogy a XIX. század végén elterjedő idomkő burkolatok (pl. bazaltkocka) mérettűrése 20 mm volt oldalanként, ma a szabvány a beton térkő esetében ennek tizedét engedi meg.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható!


Tovább...

SZILVÁSI ANDRÁS
Magyar Betonelemgyártó Szövetség


Amióta az ember létezik bolygónkon, megjelent a természet átalakításának, a rombolásnak és az építésnek valamilyen igénye. Kezdetben csak arrébb tett az ember egy követ, hogy könnyebben beléphessen a barlangba. Majd használta az erdő fáját és később a számára fontos agyagot és köveket. Szerszámokat készített, amellyel már a természetben található kövekre művészi ábrákat vésett. Rájött, hogy a természetben található anyagok átalakíthatók és új minőség keletkezik. Megtanulta megmunkálni a természetes követ. Tudta aprítani, méretre igazítani és tudott építeni.


Forrás: BETON Újság, 2015. január-február, XXIII. évf. 1-2. szám


Tovább...

Az ASA Építőipari Kft. küldöldi tevékenységei


Tovább...

A Lábatlani Vasbetonipari RT 1994-ben pörgetett beton oszlopok gyártására alkalmas technológiát telepített egy 18 * 108 m-es alapterületű daruzott csarnokába. A technológia rendeltetésszerűen max 16 m hosszú pörgetett oszlopok gyártására alkalmas de a rendelkezésre álló 2 * 12,5 Mp emelő kapacitású híddaruval, max 24 Mp sablon + termék össz sulyú elemek is gyárthatók.


Tovább...